techniek

Techniek

Voor een opdracht ontvang ik graag foto's, die van voldoende scherpte zijn en niet kleiner dan 10 x 15 cm. Afhankelijk van het onderwerp, indien mogelijk graag groter. Opsturen kan via de mail, als de foto tenminste voldoende pixels heeft, dus voldoende scherp is.


De details van het (dier)portret of van de compositie moeten goed herkenbaar zijn. Bij een (dier)portret is het belangrijk dat het karakter van de persoon of de typische houding van het dier tot uitdrukking komt. Indien mogelijk, graag meerdere foto's. Aan de hand van de foto's  wordt de compositie samengesteld. De sfeer wordt bepaald door compositie, kleur, lichaamshouding.

Alle facetten van het portret moeten goed te onderscheiden zijn. Van belang voor de uitstraling van het karakter is de lichaamshouding, de stand van het hoofd, de kijkrichting, achtergrondkleuren, hoe valt het licht en de schaduw.


Wilt u liever persoonlijk overleg, dan kunt u in het atelier kijken en schilderijen in het echt bekijken. Er wordt met de beste professionele schilder- en tekenmaterialen gewerkt.  Als ondergrond voor olieverf wordt geprepareerd masoniet of linnen doek gebruikt, afhankelijk van uw voorkeur. Droge technieken worden uitgevoerd op zuurvrije kwaliteit, waardoor er geen verkleuring ontstaat. De beste lichtechte pigmenten worden gebruikt.


Droge technieken kunt u laten inlijsten achter museumglas. Olieverf schilderijen worden afgewerkt met een beschermende vernislaag. Inlijsten kan in overleg met u geregeld worden.

Gert Koetsier

Ooster Oenerweg 36

8167 PD Oene


Tel: 0578 - 642800

mob: 06 - 57255407

Naast realistisch kunstschilder is Gert ook glazenier. Ook daarmee laat hij zijn veelzijdigheid zien.


© Copyright. All Rights Reserved.

KvK nr: 0034598155